URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 2022 yılında yaşanan ve iki çocuğun hayatını kaybetmesine neden olan silahlı kavgayla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Olayın ardından firar eden ve uzun süredir yakalanamayan zanlı, emniyet ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu saklandığı gizli bölmede yakalanarak gözaltına alındı.
İki Çocuk Silahlı Çatışmanın Ortasında Can Vermişti
Olay, 2022 yılında Viranşehir ilçesinde yaşandı. Husumetli iki grup arasında başlayan tartışma kısa sürede silahlı çatışmaya dönüşmüştü. Çatışma sırasında bölgedeki bir okul servisine isabet eden kurşunlar, 16 yaşındaki Ömer Faruk Ç. ve Sümeyye Y.’nin ölümüne neden olmuş, 14 kişi de yaralanmıştı.
Yaşanan dehşet dolu anların ardından emniyet güçleri geniş çaplı bir soruşturma başlatmış, olaya karışan birçok kişi yakalanarak adli makamlara sevk edilmişti. Ancak şüphelilerden biri olan S.D., o günden bu yana firari olarak aranıyordu.
Saklandığı Gizli Bölmede Yakalandı
Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, firari zanlının yerini tespit edebilmek için uzun süredir yürüttüğü teknik ve fiziki takip çalışmalarını tamamladı. Özel harekât polislerinin de destek verdiği operasyonla belirlenen adrese baskın yapıldı.
Ekiplerin detaylı araması sırasında, şüphelinin evde olmadığı düşünülse de, yapılan incelemelerde binada özel olarak oluşturulmuş bir saklanma alanı tespit edildi. Merdiven boşluğunda tuğlalar ve beton bloklarla kapatılmış gizli bir bölme olduğu fark edildi. Şüpheli S.D., duvarın arkasında yatar vaziyette saklanırken bulundu.
Yakalanarak gözaltına alınan zanlı, emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Aileler Adalet İstiyordu
Çocuklarını kaybeden aileler, olayın yaşandığı günden bu yana adaletin yerini bulmasını istiyordu. Olayın üzerinden iki yıl geçmesine rağmen firari zanlının bulunamaması büyük tepki çekmişti. Firarinin yakalanmasıyla birlikte aileler, davanın daha adil bir şekilde sonuçlanmasını bekliyor.
Yetkililer, benzer olayların yaşanmaması için silahlı çatışmalara ve husumetlere karşı kararlı mücadelelerinin devam edeceğini vurguladı.
Yorumlar
Kalan Karakter: