URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekipleri, titizlikle yürüttükleri operasyonlarla cinayet suçundan aranan üç kişiyi yakalayarak tutukladı. Şanlıurfa'nın Bozova, Siverek ve Birecik ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda, uzun süredir firari olan zanlılar cezaevine gönderildi.

Şanlıurfa’da trafik kazası: 7 yaralı Şanlıurfa’da trafik kazası: 7 yaralı

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), “Nitelikli Şekilde Kasten Öldürme” ve “Kardeşi Kasten Öldürmek” gibi ağır suçlardan aranan kişilere yönelik başarılı bir dizi operasyon gerçekleştirdi. İlk operasyon, Bozova ilçesi Karaca Mahallesi'nde yapıldı. “Nitelikli Şekilde Kasten Öldürme” suçundan aranan 67 yaşındaki Mehmet Ş. T., JASAT ekipleri tarafından yakalandı ve tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aynı gün içinde Siverek ilçesi Camikebir Mahallesi'nde gerçekleştirilen ikinci operasyonda ise, “Kardeşi Kasten Öldürmek”, “Basit Yaralama” ve “Konut Dokunulmazlığını İhlal” suçlarından aranan 32 yaşındaki S. D. yakalanarak cezaevine teslim edildi.

Son olarak, Birecik ilçesi Güzelyurt Mahallesi'nde düzenlenen operasyonda, Gaziantep 1. Sulh Ceza Hakimliği'nce “Kasten Öldürme” suçundan aranan ve 130 gündür firari olan İ. H. K. (32) JASAT ve Birecik İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortak çalışması sonucunda sabah saat 09.00 sularında yakalandı. İ. H. K. de cezaevine gönderildi.

JASAT ekiplerinin bu operasyonları, halkın güvenliği için yürütülen kararlı mücadelenin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. İl Jandarma Komutanlığı, suçluların adalet önüne çıkarılması için operasyonlarına aralıksız devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Urfahabermerkezi