URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Şanlıurfa’nın tanınmış mimarlarından Abdulkadir Atbinici, bugün Yusufpaşa Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Bediüzzaman Aile Mezarlığı’na defnedilecek. Kentte büyük bir üzüntü yaratan vefat haberinin ardından, taziye Karaköprü Arıcı Taziye Evi’nde kabul edilecek.

Şanlıurfa'da Askeri alanda yangın Şanlıurfa'da Askeri alanda yangın

Şanlıurfa’nın mimarlık camiasında derin izler bırakmış, pek çok projede önemli katkılar sunmuş olan Mimar Abdulkadir Atbinici, bugün öğle namazına müteakip Yusufpaşa Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Bediüzzaman Aile Mezarlığı’na defnedilecek. Atbinici'nin vefatı, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini ve meslektaşlarını derin bir üzüntüye boğdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa İl Başkanı Mimar Ferhat Karadağ, yaptığı açıklamada, Atbinici’nin mimarlık dünyasında bıraktığı mirasın önemine değinerek, “Birçok meslek dalına ömrünü adayan, benim de birçok projede birlikte çalıştığım kıymetli abimiz Mimar Abdulkadir Atbinici’nin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Mimarlar camiamızın başı sağ olsun,” ifadelerini kullandı.

Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Deniz Demir de Atbinici’nin meslek hayatındaki öncülüğüne vurgu yaparak, “Meslek camiamızın duayeni kıymetli abimiz Mimar Abdulkadir Atbinici’nin vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Mimarlık camiamızın başı sağ olsun,” dedi.

Mimar İbrahim Gürcü ise, Atbinici’nin insanlara kattığı değerlerden bahsederek, “Bir insan yaşarken dostlarının ve akrabalarının malıdır fakat ölünce tüm toplumundur. Mimar Abdulkadir Atbinici’nin iyiliğine ve dürüstlüğüne şahitlik ederim, çok şey öğretti. Mimar olma yolunda ömrüm boyunca seni unutmayacağım. Mekanın cennet olsun Abdulkadir Amca,” dedi.

Atbinici’nin taziyesi, Karaköprü Arıcı Taziye Evi’nde kabul edilecek. Şanlıurfa, değerli bir mimarını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşarken, sevenleri ve meslektaşları onu son yolculuğunda yalnız bırakmamak için bir araya gelecek.

Kaynak: Urfa Haber Merkezi