URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Şanlıurfa’da araç sahiplerini sevindiren bir gelişme yaşandı. Motorin fiyatlarında yapılan 1 lira 47 kuruşluk indirim, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıdı. Bu değişiklik, Brent ham petrol fiyatlarındaki hareketlilik ve döviz kurlarındaki dalgalanmalardan kaynaklanıyor.

Son dönemde, akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar, uluslararası piyasalardaki değişikliklerle yakından ilgili. Petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki hareketler, Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Ayrıca, son vergi artışlarının da fiyatlar üzerinde önemli bir etkisi bulunuyor.

3 Temmuz itibarıyla özel tüketim vergisinde yapılan artışın ardından motorin fiyatları gece yarısı itibarıyla 1 lira 47 kuruş indirim gördü. Bu indirim, araç sahipleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Güncel fiyatlar şu şekilde:  

- Benzin: 45.10 TL  

Depremlerden etkilenen firmalara yapılan atölyelerde yaklaşık 1200 kişi istihdam edilecek Depremlerden etkilenen firmalara yapılan atölyelerde yaklaşık 1200 kişi istihdam edilecek

- Motorin: 43.54 TL  

- LPG: 22.93 TL  

Bu gelişmeler, ekonomideki diğer faktörlerle birlikte değerlendirildiğinde, akaryakıt fiyatlarının önümüzdeki dönemde de dalgalı seyir izlemesi bekleniyor. Araç sahipleri, değişiklikleri yakından takip etmeye devam ediyor.

Kaynak: Urfa Haber Merkezi