Yüzlerini maskelerle gizleyen ve polis yelekleri giyen şüpheliler, evde bulunan 2 kilo 300 gram altın, 10 bin TL nakit, 10 cep telefonu ve bir laptopu gasp etti. Soygunun ardından kuyumcuları kelepçeleyip evde bırakan çete, kayıplara karıştı. Ancak kuyumcuların durumu hemen polise bildirmesiyle gerçekler ortaya çıktı. Harekete geçen polis ekipleri düzenlenen operasyonlarla şüphelileri yakaladı.

Kendilerine polis ekibi süsü veren 7 kişilik çete, Şanlıurfa eşine az rastlanacak cinsten sahte bir operasyona imza attı. 

Olay, Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi Eyyüp Nebi Mahallesinde meydana geldi.

İddiaya göre, çete üyeleri, gerçek polis ekiplerini taklit ederek Vahit E. ve Naci S. isimli kuyumcuların evlerine sahte baskın düzenledi. Yüzlerine maske takan ve polis yelekleri giyen bu şüpheliler, evde bulunan 2 kilo 300 gram altın, 10 bin TL nakit para, 10 adet cep telefonu ve bir adet laptopu gasp etti. Bununla da kalmayan dolandırıcılar kuyumcuları kelepçeleyerek evde bıraktı ve ardından olay yerinden uzaklaştı.

KUYUMCULARIN 155’İ ARAMASIYLA GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Kuyumcuların 155'i aramasıyla olay aydınlığa kavuştu. Bunun üzerine, emniyet güçleri hızla harekete geçti ve sahte polis çetesinin peşine düştü.

Yapılan teknik takip ve güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda, polis ekipleri Eyyübiye ve Harran ilçelerinde toplam 7 adrese operasyon düzenledi.

7 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Hakkında 13 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı Hakkında 13 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

Bu operasyonlar neticesinde, çetenin 7 üyesi olan F.A., A.D., O.Z., E.B., H.B., H.D. ve H.B. yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Editör: Haber Merkezi