ŞANLIURFA - Şanlıurfa Akçakale yolunda seyir halindeyken alev alan 81 EZ 573 plakalı tır, çevrede paniğe neden oldu. Olay yerine hızla intikal eden itfaiye ekipleri yangını söndürdü, ancak tırdaki saman balyaları tamamen kullanılamaz hale geldi. Trafik, söndürme çalışmalarının ardından normale döndü.

Şanlıurfa Akçakale yolu üzerinde seyir halinde ilerleyen 81 EZ 573 plakalı tır, henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı aniden alev aldı. Tırın alev aldığını gören çevredeki vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi. İhbar üzerine olay yerine hızla Emniyet ekipleri, Jandarma ekipleri ve İtfaiye ekipleri sevk edildi.

Yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı ve etkili müdahalesi sayesinde kontrol altına alındı ve kısa sürede söndürüldü. Yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlatılırken, yangında herhangi bir can kaybının yaşanmadığı bildirildi. Ancak tırda taşınan balya yüklü samanlar tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Şanlıurfa’da 100 günde 219 tutuklama Şanlıurfa’da 100 günde 219 tutuklama

Olay anında güvenlik amacıyla yol trafiğe kapatıldı. Yangının söndürülmesi ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından emniyet ekipleri yolu tekrar trafiğe açtı. 

Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinden alınan bilgiye göre, yangının çıkış sebebi henüz belirlenememiş olup, yangının tırın motor kısmından başladığı tahmin ediliyor. Ekipler, yangının tekrar etmemesi için detaylı bir inceleme ve soğutma çalışması yaptı.

Yangının yaşandığı esnada yolun kapanması nedeniyle kısa süreli bir trafik yoğunluğu yaşandı. Yetkililer, sürücülerin dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu.

Bu üzücü olayın ardından yetkililer, yangının nedenini belirlemek için kapsamlı bir inceleme başlattı. Tır sürücüsünün ifadesine başvurulacak ve çevredeki güvenlik kameraları da incelenecek. Yangının çıkış sebebi netleştiğinde kamuoyu ile paylaşılacak. ( Haberin Kaynağı: Abdullah TOPRAK / Urfa Haber Merkezi ) 

Kaynak: Urfa Haber Merkezi