SİYASET

Şanlıurfa’da Siyasi Transfer: Belediye Başkanı AK Partiye Geçiyor

Ankara Kulisleri Hareketli: AK Parti’ye Yeni Katılımlar.

URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Türkiye siyaseti, AK Parti'nin 23. kuruluş yıldönümü hazırlıklarıyla çalkalanıyor. 14 Ağustos’ta, parti tüm ülkede eş zamanlı etkinliklerle kutlamalara hazırlanırken, Ankara'daki siyasi kulislerde yeni katılımların haberi yankılanıyor. Özellikle Şanlıurfa’da, Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit’in AK Parti’ye geçişi kesinleşti.

Mehmet Begit, 31 Mart seçimlerinden hemen sonra DEM Parti’den istifa etmişti. O günden beri siyaset sahnesinde bağımsız bir rol üstlenen Begit’in, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla düzenlenecek törende resmen AK Parti’ye katılacağı öğrenildi. Bu gelişme, bölgedeki siyasi dengeleri de etkileyecek gibi görünüyor.

AK Parti, kuruluş yıldönümünü “ADI: AK Parti” sloganıyla kutlayacak ve bu kutlamalar sırasında yeni katılımlarla kadrosunu güçlendirmeyi hedefliyor. Ankara’daki törenin öne çıkan noktalarından biri de kulislerde konuşulan yeni isimlere rozet takılması olacak. Tüm ülke, bu yeni siyasi transferlerin gelecekteki siyasi arenada nasıl bir etki yaratacağını merakla takip ediyor.