GÜNDEM

Şanlıurfalılar Dikkat! Hava Değişiyor, Yağış Kapıda

Şanlıurfa’da isot hazırlığı yapan vatandaşlar hava durumunu yakından takip ediyor..

URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Şanlıurfa’da isot hazırlığı yapan vatandaşlar hava durumunu yakından takip ediyor. Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü’nün güncel tahminlerine göre, şehirde hafif sağanak yağışlar bekleniyor. İşte bölgede beklenen hava durumu ve detaylar...

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü’nden Şanlıurfa ve çevresine kritik uyarı geldi. Sonbahar aylarına girerken isot hazırlığı yapan Şanlıurfalılar, havanın tekrar ısınmasıyla birlikte rahat bir nefes almıştı. Ancak Meteoroloji’nin güncel tahminlerine göre, özellikle batı ilçelerinde (Birecik, Halfeti, Bozova, Hilvan, Siverek gibi) bugün yer yer hafif sağanak yağışlar görülecek.

Isot sezonunun yoğun yaşandığı Şanlıurfa’da, vatandaşlar damlarda serilen kırmızı biberleri yağmura karşı koruma telaşında. Eylül ayı, Şanlıurfa’da isot hazırlıkları için en yoğun dönem olarak biliniyor. Kilosu kiloyla alınan kırmızı biberler, isot reçeli ve pul biber yapımında kullanılıyor. Evlerin damları adeta kırmızı bir örtüyle kaplanmış durumda.

Şanlıurfa genelinde parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Ancak özellikle batı ilçelerinde hafif sağanak yağış ihtimali mevcut.

Şehirde sıcaklık mevsim normallerine gerileyerek 29 derece civarında seyredecek.

Bölge genelinde zaman zaman kuvvetli rüzgarların da etkili olacağı tahmin ediliyor.

Diğer illerde hava durumu:

Mardin: Açık ve az bulutlu, sıcaklık 26 derece.

Diyarbakır: Parçalı bulutlu, sıcaklık 29 derece.

Şanlıurfalı vatandaşlar, havanın keyfini çıkarırken bir yandan da isotlarını sağanak yağışa karşı koruma çabasında. Yağışın ardından sıcak havanın tekrar dönmesi, isot yapımını sürdüren vatandaşlar için bir fırsat olabilir.

Havanın değişkenliğini göz önünde bulunduran vatandaşların tedbirli olması önem taşıyor.