URFAHABERMERKEZİ / Abdullah Toprak'ın Haberi - Şanlıurfa'nın tarihi Balıklıgöl yerleşkesinde, yarım asrı aşkın bir süredir esnaflık yapan ve yöresel kumaşların ustası olarak bilinen Hacı İmam Demir, 86 yaşında hayata veda etti. Çevresi tarafından saygıyla anılan Demir, özellikle bölgenin simgesi haline gelen çarşılarda tanınmış ve sevilmiş bir isimdi.

Kariyerine Adliye’de zabıt kâtibi olarak başlayan ve cezaevinde çeşitli kademelerde görev aldıktan sonra emekli olan Demir, emekliliğini takiben çocuklarıyla birlikte geleneksel kumaş satışı yaparak ailesinin mirasını sürdürdü.

Demir’in ticaret hayatı boyunca birçok bürokrat ve bölge halkıyla kurduğu samimi ilişkiler, onu Şanlıurfa'nın sevilen simalarından biri haline getirdi. Onun vefatı, Balıklıgöl çarşısında derin bir üzüntü yarattı.

Dokuz çocuk babası olan Hacı İmam Demir, aynı zamanda geniş bir aileye sahipti. İbrahim, Mehmet ve Mustafa Demir’in babası; Ahmet Mahmut ve Mustafa hocanın abisi olan Demir, aile değerlerine verdiği önemle de tanınıyordu.

Şanlıurfa’da personel denetim kontrol sistemi faaliyete geçti Şanlıurfa’da personel denetim kontrol sistemi faaliyete geçti

Merhum Hacı İmam Demir’in taziyesi, Eyyübiye ilçesindeki Modanlı taziye evinde gerçekleştirilecek. Ailesi ve sevenleri, onu saygı ve dualarla anacak.

Kaynak: Urfa Haber Merkezi