İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonların detaylarını kamuoyuyla paylaştı. BOZDOĞAN-42 kod adıyla 16 ilde düzenlenen operasyonlarda 58 şüpheli gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya, terörle mücadelede son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edileceğini vurguladı.

Şanlıurfa'da düğünde havaya ateş açan 5 şüpheli yakalandı Şanlıurfa'da düğünde havaya ateş açan 5 şüpheli yakalandı

Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri Terörle Mücadele Şube Müdürlüklerince Adana, Antalya, Batman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, İzmir, İstanbul, Karaman, Mersin, Muş, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle yürütülen operasyonların detaylarını şu şekilde aktardı: "58 şüpheli gözaltına alınmış olup, bu şahısların terör örgütüyle çeşitli şekillerde bağlantıları olduğu tespit edilmiştir. Geçmiş dönemlerde BTÖ içerisinde faaliyet yürüttükleri, terör örgütü adına işbirlikçilik yaptıkları, örgütün propagandasını yaydıkları, kanunsuz yürüyüş ve gösteri eylemlerine katılarak güvenlik güçlerine saldırılarda bulundukları, örgütün yurt dışı yapılanmasında faaliyet gösterip maddi destek sağladıkları ve haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu belirlenmiştir."

Yerlikaya, operasyonların amacının Türkiye'nin huzur ve güvenliğini tehdit eden unsurları etkisiz hale getirmek olduğunu belirterek, "Terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla sürecek. Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için güvenlik güçlerimiz gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor. Hiçbir teröriste göz açtırmayacağız. Milletimizin duası ve desteği bizler için en büyük motivasyon kaynağıdır" dedi.

Operasyonlar kapsamında ele geçirilen malzemeler arasında ruhsatsız tüfekler, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyaller bulunduğunu belirten Yerlikaya, bu materyallerin terör örgütünün faaliyetlerini aydınlatmak ve yeni operasyonlara ışık tutmak için önemli olduğunu vurguladı.

Operasyonları gerçekleştiren güvenlik güçlerine teşekkür eden Yerlikaya, "Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle. Bu zorlu görevde her zaman yanınızdayız ve desteğimiz tamdır" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya’nın açıklamaları, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. BOZDOĞAN-42 operasyonu, ülke genelinde terör örgütlerine karşı yürütülen etkili ve kararlı mücadelenin en somut örneklerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Geniş katılımlı operasyonlarla, terör örgütlerinin ülke içinde ve dışında faaliyet yürüten unsurlarına karşı önemli bir darbe indirilmiş oldu. İçişleri Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen bu operasyonlar, Türkiye’nin dört bir yanında terörle mücadelede elde edilen başarıların bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Son olarak, Bakan Yerlikaya, terörle mücadelede kararlılıkla yürütülen operasyonların devam edeceğini ve milletin güvenliği için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmayacağını belirterek, "Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz sürecek. Aziz milletimizin desteği ve güveniyle, huzur ve güven ortamını koruyacağız" dedi. ( Haber : Abdullah TOPRAK / Kaynak: Urfa Haber Merkezi ) 

Editör: Abdullah Toprak