Meteoroloji’nin sıcaklıkların önümüzdeki günlerde 10 ila 15 derece daha üzerine çıkmasını beklediklerini duyurduğu Şanlıurfa’da sıcak hava bugün etkisini gösterdi.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklık bugün kent merkezinde 39 dereceye kadar çıktı. Termometreler şehirde sıcaklığı 39 derece olarak ölçtü.

Hacca gidecekler dikkat! Suudi Arabistan'dan önemli açıklama geldi Hacca gidecekler dikkat! Suudi Arabistan'dan önemli açıklama geldi

Meteoroloji’nin yüksek seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle, kronik rahatsızlığı olan hastalar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında açık alanda bulunmamaları uyarısı sonrası Şanlıurfalılar bugün yeşil alan ve parklara akın etti. Vatandaşlar gölgelik alanlarda serinlemeye çalıştı.

KAYA: SERİNLEMEK İÇİN YEŞİL ALAN ARIYORUZ

Bunaltan sıcakta bir ağacın gölgesinde serinlemeye çalışan Mehmet Kaya, “Havalar sıcak olmaya başladı. Bugün 32 derece diyor ama 35 derece gibi. Yeşil alan arıyoruz serinlemek için. Yeşil alan bulduk atıyoruz kendimizi oraya, serinlemek için” dedi. 

GÜL: SOĞUK İÇEÇEKLERİMİZİ ALIP PARKA GELDİK

Arkadaşları ile ellerine soğuk içecekler alarak parka gelen Merve Gül serinlemek için parka geldiklerini söyledi. Gül, “Bugün okul tatil. Bunaltıcı bir hava var. Biz de soğuk içeceklerimizi alıp arkadaşlar ile parka geldik. Burası en azından serin. Sıcaklık daha da artacak” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi