KÜLTÜR & SANAT

Siverek’in Yıldızı Karacadağ Canavarı: Sosyal Medyanın Fenomeni Ferit Ateşbakan’ın Hayat Hikayesi

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden çıkan ve kendi şivesiyle milyonları güldüren Karacadağ Canavarı, Ferit Ateşbakan, inşaat işçiliğinden ekranlara uzanan başarı hikayesiyle Türkiye'nin dört bir yanında tanınan bir fenomen haline geldi.

URFAHABERMERKEZİ - Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden çıkan ve kendi şivesiyle milyonları güldüren Karacadağ Canavarı, Ferit Ateşbakan, inşaat işçiliğinden ekranlara uzanan başarı hikayesiyle Türkiye'nin dört bir yanında tanınan bir fenomen haline geldi. Ateşbakan, sosyal medyadan televizyona uzanan serüveninde, hayallerini gerçekleştirdi.

Köyden Fenomenliğe: Karacadağ’ın Bağrından Kopan Bir Hayat

Sosyal medya fenomeni Ferit Ateşbakan, 1980 yılında Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Karacadağ eteklerindeki Ekintepe köyünde dünyaya geldi. Elektriği ve okulu olmayan köyde büyüyen Ferit, henüz çocukken ailesiyle birlikte Siverek ilçe merkezine göç etti. Televizyonla ilk kez bir komşu ziyareti sırasında tanışan Ateşbakan, "sihirli kutu" olarak nitelendirdiği bu cihazın büyüsüne kapıldı ve o andan itibaren ünlü olma hayalleri kurmaya başladı.

Okula Gidemedi, Kendi Kendine Okuma Yazma Öğrendi

Ferit, zorlu çocukluk yıllarında okula gidemedi, ancak kırtasiyeden aldığı bir ABC kitabıyla kendi kendine okuma yazmayı öğrendi. Çocukluk arkadaşıyla her gün okula gitse de sadece okul bahçesinde oyun oynayabildi; ne yazık ki sınıflara adım atamadı. Ayakkabı boyacılığı ve tatlı satıcılığı gibi işler yaparak ailesine katkıda bulunan Ferit, ünlülerin dünyasına hep uzaktan özlemle bakıyordu.

İstanbul’a Kaçış: Bir Hayalin Peşinden

14 yaşına geldiğinde, biriktirdiği parayla ailesinden gizli bir şekilde otobüs bileti alarak İstanbul'a kaçtı. İstanbul’da inşaatlarda çalışırken, akşamları ise Gülhane Parkı'ndaki konserlerde hayranı olduğu şarkıcıları izleme fırsatı buldu. Hatta bir kez İbrahim Tatlıses ile tokalaşma şansı yakalasa da onunla konuşmaya cesaret edemedi. Unkapanı'nda şarkıcılık hayalini denemek istese de, ilk müzik şirketinden aldığı “hayır” cevabı Ferit’in bu hevesini sonlandırdı.

Sosyal Medya ile Yıldızı Parladı

Uzun yıllar farklı mesleklerde çalıştıktan sonra memleketine dönen Ferit, sosyal medya mecrasına adım atarak çocukluk hayalini gerçekleştirmeye karar verdi. Üç yıl önce Siverek şalvarıyla ilgili çektiği ilk videosu büyük ilgi görse de, başlarda bazı akrabalarından eleştiriler aldı. En büyük desteği eşinden alan Ferit, videolarına devam etti ve kısa sürede Türkiye genelinde milyonlarca kişiye ulaşan bir sosyal medya fenomeni haline geldi. “Karacadağ Canavarı” lakabıyla bilinen Ateşbakan, zamanla televizyonda da boy göstererek çocukluk hayalini gerçekleştirdi.

Milyonlara Hitap Eden Fenomen

Ferit Ateşbakan, sosyal medya platformlarında bazen yerel konulara bazen de güncel sosyal ve ekonomik meselelere dair içerikler üretiyor. Yüzbinlerce takipçiye ulaşan Ateşbakan’ın videoları bir milyonu aşkın izlenme sayısına ulaşıyor. Kendisini tanıyan insanlarla her gün karşılaşmanın kendisini mutlu ettiğini belirten Ferit, “Sokaktan geçerken herkesin tanıyor olması beni çok mutlu ediyor. Türkiye’nin farklı şehirlerine her gittiğimde insanlar gelip benimle sohbet ediyor,” diyor.