Şanlıurfa Anadolu Arapları ve Anadolu Gençlik Derneği’nden Müftülüklere Ziyaret: Mevlidi Nebi Haftası’nda Anlamlı Hediye Şanlıurfa Anadolu Arapları ve Anadolu Gençlik Derneği’nden Müftülüklere Ziyaret: Mevlidi Nebi Haftası’nda Anlamlı Hediye

Türkiye’de her yıl binlerce kişi Diyanet İşleri Başkanlığına başvurarak, hac vazifesini yerine getirmek istiyor. Ancak kura ile hacca gidecek isimlerin belirlenmesi nedeniyle bazen yıllarca beklemek zorunda kalan insanlar oluyor. 

Durum böyle olunca çoğu vatandaş turist vizesiyle hac vazifesini yerine getirmek için Mekke'ye gidiyor. Şanlıurfa’dan da birçok kişinin bu şekilde gittiği Mekke’de Şanlıurfalı hacı adayları kaldıkları otellerine baskın yapıldığını ve kendilerinin Cidde'ye gönderildiğini iddia ettiler. 

Yaşanan bu gelişmenin ardından Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Şanlıurfa Şube Başkanı Enes Bakırcı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Diyanet Hac Daire Başkanı Hüseyin Demirhan’ın turist vizesiyle gidenleri şikayet ettiğini aktaran Bakırcı, “Yıllardan beri hac İçin yazılan insanlara hac çıkmayınca insanlar başka çıkar yol bulamıyor 14 yıldır hacca yazılıp ismi çıkmayan insan 10 yılda ismi çıkmayan insan başka çıkar yol bulamıyorlar.” dedi.

BİR KADIN DÜŞÜK YAPTI 

“Türk hacılara otel baskınında iki aylık hamile kadın çocuğunu düşürdü o şekilde Cidde’ye yol kenarına bıraktılar” diyen Bakırcı, şu ifadelere yer verdi:

“Diyanet resmi görevli imamlarına bunları ihbar edin diye talimat üstüne talimat geçiyor” ifadelerini kullandı. 

Suudi rejimi, Türk yetkililer bizden bunu istediler diye savunma yapıyorlar. Kendi halkını koruması gerekirken başka bir ülke devletine şikayet eden diyanet yetkilileri ile karşılaşıyoruz.”

Editör: Abdullah Toprak