GÜNDEM

Son kullanma tarihlerini aseton ile sildiler! Binlerce çikolata, bisküvi ve enerji içeceğine el konuldu

Son kullanma tarihleri değiştirilerek Rusya'ya ihraç edilmek istenen 65 bin 662 adet çikolata, bisküvi ve enerji içeceğine el konuldu.

Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetimlerde, ürünlerin son kullanma tarihlerinin asetonla silinip üzerine yeni tarih ve Rusça etiketler yapıştırıldığı ortaya çıktı. Ayrıca, denetimler sırasında 17 ton son kullanma tarihi geçmiş tavuk ürünleri de ele geçirildi.

Aksu ilçesi Çamköy Mahallesi'nde bir depoya yapılan baskında, A.S. ve B.D.’ye ait olduğu belirlenen ürünlerin çoğunun ithal olduğu ve son tüketim tarihlerinin 2023 olmasına rağmen 2025 olarak değiştirildiği tespit edildi.

KEMİRGENLER ÜRÜNLERE ZARAR VERDİ

Ürünler, Rusya'ya ihraç edilmek üzere hazırlanmıştı. Aynı depoda, kemirgenler tarafından zarar verilmiş birçok ürün de bulundu. İşletmeye 58 bin lira para cezası kesilirken, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Kepez ilçesi Altınova Sinan Mahallesi'nde bir başka depoya yapılan denetimde ise onaysız tavuk parçalama faaliyeti tespit edildi. Depoda hijyenik olmayan koşullarda saklanan 17 ton son kullanma tarihi geçmiş tavuk, tavuk kıyması ve kemik parçalarına el konuldu. Bozulmuş tavuk ürünlerinin kıyma haline getirilerek piyasaya sürülmeye çalışıldığı belirlenirken, tüm ürünler imha edildi ve işletmeye idari yaptırım uygulandı