URFAHABERMERKEZİ - Abdullah TOPRAK - ŞUSKİ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Son zamanlarda bazı sosyal medya hesaplarında içme suyu ile ilgili yanıltıcı paylaşımlar yapılmaktadır. Bu tür paylaşımlar hakkında daha önce de gerekli açıklamalar yapılmıştır ve bu açıklamalara paylaşılan linklerden ulaşabilirsiniz. Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, idaremiz tarafından abonelere ulaştırılan içme sularının denetimi, düzenli olarak Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık İl Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Bu denetim sonuçları, idaremiz tarafından şeffaf bir şekilde web sitemizde yayınlanmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğü raporlarını, Genel Müdürlüğümüzün web adresinden dilediğiniz zaman takip edebilirsiniz. Bu sebeple, kamuoyuna yanıltıcı bilgiler içeren paylaşımlara itibar edilmemesi gerekmektedir.”

Tehlike Büyüyor: 16 İlde Dev Obruklar Oluşuyor, Şanlıurfa'da Durum Kritik Tehlike Büyüyor: 16 İlde Dev Obruklar Oluşuyor, Şanlıurfa'da Durum Kritik

ŞUSKİ, vatandaşları doğru bilgilendirme amacıyla bu açıklamayı yaparak, içme suyunun güvenliği konusunda düzenli denetimlerin sürdüğünü ve tüm sonuçların şeffaf bir şekilde kamuoyuna sunulduğunu belirtti.

Kaynak: Urfa Haber Merkezi