Son zamanlarda özellikle gençler arasında yoğun olarak tüketilen enerji içeceklerinin zararları, kalp krizi riskini artırmasının ötesine geçerek endişe verici bir boyuta ulaştı. Uzmanlar, bu içeceklerin intihar düşüncesini tetikleyebileceğini ve çevreye zarar verme gibi davranışlara yol açabileceğini belirtiyor.

RUHSAL SAĞLIĞA ZARAR VERİYOR

Atv Ana Haber'de yer alan habere göre, enerji içecekleri yoğun şeker ve kafein içeriyor. Bu iki madde bir araya geldiğinde vücutta tehlikeli reaksiyonlara yol açıyor. Enerji içeceklerinin sadece fiziksel sağlığa değil, ruhsal sağlığa da zarar verdiği ortaya çıktı.

BİRÇOK HASTALIĞA NEDEN OLABİLİYOR

Şanlıurfa'da madde bağımlılığıyla mücadele merkezi açıldı Şanlıurfa'da madde bağımlılığıyla mücadele merkezi açıldı

Gençler arasında sınavdan ya da spordan önce enerji içeceği içmek adeta bir alışkanlık haline geldi. Ancak bu alışkanlığın bedeli ağır olabilir. Enerji içecekleri kalpte spazm ve ritim bozukluğu yaparak kalp krizi ve ani ölüm riskini artırabilir. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, "Yüksek oranda şeker içermeleri nedeniyle obezite, bölgesel yağlanma, karaciğer yağlanması, insülin direnci ve şeker hastalığına yol açabilir" söyleminde bulundu.

İKİ YOLDAN DA ÖLÜME SÜRÜKLÜYOR

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan yaptığı açıklamada "Çok tüketildiğinde kalp krizi ve ani ölüm riskini artırabilir." derken, Psikiyatrist Doç. Dr. Taha Can Tuman ise "Çevreye zarar verme gibi davranışlara ve intihar düşüncelerine yol açabilir" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi