EKONOMİ

Ünlü Giyim Mağazası İflas Etti: Tüm Mağazaları Kapatılacak!

Ünlü Giyim Mağazası İflas Etti: Tüm Mağazalar..

Express Inc., dünya çapında tanınan bir moda perakendecisi olarak 44 yıllık geçmişinden sonra iflas ettiğini duyurdu. ABD'deki mahkemelere iflas koruma başvurusunda bulunan şirket, Türkiye dahil olmak üzere dünya genelindeki tüm mağazalarını kapatma kararı aldı.

1980 yılında ABD merkezli olarak kurulan ve global bir tekstil markası haline gelen Express Inc., pandemi sonrası ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalarak iflas ettiğini duyurdu. Şirket, uzun süredir devam eden mali sıkıntılarını aşamadı ve geçtiğimiz yılı yüzde 59'luk bir değer kaybıyla tamamladı, yatırımcılarına büyük zararlar yaşattı.

Express Inc.'in toplam borcu 400 milyon doları aşınca iflas başvurusu kaçınılmaz hale geldi. Şirketin hisselerinde yaşanan sert düşüşlerin ardından, Express, Express ve UpWest gibi markalarına ait mağazalar kapatılmaya başlandı.

Şirket, iflas öncesinde 280 milyon dolarlık borcunu yeniden yapılandırmak için çaba sarf etmişti. Delaware'deki iflas mahkemesine yapılan başvuruda, şirketin varlıklarının ve yükümlülüklerinin 1 ila 10 milyar dolar arasında olduğu belirtildi.

Express Inc., Amerika Birleşik Devletleri ve Porto Riko'da 530'un üzerinde perakende mağazası ile faaliyet göstermekteydi. Ayrıca dünya genelinde 30'dan fazla ülkede, Türkiye dahil olmak üzere, satış yapıyordu.