Gazeteci Hilal Köylü, Serbestiyet'teki son yazısında, kabinede değişmesi muhtemel iki bakanlığı işaret etti. Sağlık ve tarım bakanlarının kabineden çıkabileceği öngörüsü, AK Parti kulislerinde yüksek sesle dile getiriliyor. Ancak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın görevinde kalacağına dair kanaat, bazı çevrelerde güçleniyor.

Belediye Başkanı ve  Meclis Üyeleri Yeniden Refah Partisi'nden İstifa Etti Belediye Başkanı ve  Meclis Üyeleri Yeniden Refah Partisi'nden İstifa Etti

Her kabine değişikliğinde adı gündeme gelen Fahrettin Koca'nın ise artık istifa etmek istediği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan affını talep ettiği iddia ediliyor. Parti içinden gelen bilgilere göre, Erdoğan'ın yeni bir sağlık bakanı bulması "an meselesi" olarak nitelendiriliyor.

Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı'nın performansının da eleştirildiği belirtilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kızılcahamam kampındaki değerlendirmeler sonrasında Yumaklı konusunda net bir karar vereceği ifade ediliyor.

Ancak, kabinede en çok merak edilen isim İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya. Yerlikaya'nın görevden alınıp alınmayacağı, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarıyla daha da belirsizleşiyor. Bahçeli'nin, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerin açığa alınması sonrası hükümetin darbe tehdidi altında olduğunu iddia etmesi, Yerlikaya'nın geleceği hakkında tartışmaları alevlendiriyor.

Yerlikaya'nın AK Parti ile MHP arasındaki durumunu anlatan bazı parti içi kaynaklar, Yerlikaya'nın Bahçeli'yle yakınlaştığına dair işaretler olduğunu belirtiyor. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yerlikaya'yı görevden almak istemediği, ancak Yerlikaya'nın kendi geleceğiyle ilgili belirsizlik yarattığı yorumları yapılıyor.

Editör: Haber Merkezi