URFAHABERMERKEZİ - AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Uzun bir süredir affını istediğini belirten Delioğlu, istifa kararını sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama ile kamuoyuna açıkladı. Delioğlu'nun yerine, tüzük gereği kongreye kadar 2. Başkan Ali Acar vekalet edecek.

Ali İhsan Delioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Kıymetli hemşehrilerim,

Bir yılı aşkın bir süredir üstlendiğim AK Parti İl Başkanlığı görevimden uzun zamandan beridir affımı istemiştim. Bugün itibariyle bu talebimi yineledim. Takdir Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Genel Merkezimizindir.

Bu vesile ile AK Parti saflarında bana bu şerefli görevi layık görüp, ilimize hizmet etme fırsatı veren başta Sn. Cumhurbaşkanımız @RTErdogan’a, Teşkilat Başkanımız Sn. @erkankandemir’e ve ekibine şükranlarımı sunuyorum.

Kasım Gülpınar’ın ardından Şanlıurfa’da bir istifa daha Kasım Gülpınar’ın ardından Şanlıurfa’da bir istifa daha

Bu zorlu süreçte birlikte omuz omuza yol yürüdüğümüz mesai arkadaşlarıma, destek veren Milletvekillerimize ve beraber çalıştığım tüm kademedeki teşkilat mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Şimdi her zamankinden daha istekli ve daha heyecanlı bir şekilde sayın Cumhurbaşkanımızın mücadelesinde hep yanında ve hep izinde olmaya devam edeceğim.

AK Parti Türkiye’nin tarihidir.

AK Parti Türkiye’nin inancıdır.

AK Parti Türkiye’nin geleceğidir.

Tarihimize, kültürümüze, inancımıza ve geleceğimize sahip çıkmak üzere mücadelemiz devam edecektir."

Yeni İl Başkanı olarak görevi devralacak olan Ali Acar'ın ise, kongreye kadar bu görevi vekaleten yürüteceği ve bu süreçte teşkilatın başında yer alacağı bildirildi. Acar, kısa süre içinde yapılacak olan kongreye kadar teşkilatın birlik ve beraberliğini sağlamayı amaçladığını belirtti.

Delioğlu'nun istifasının ardından, AK Parti Şanlıurfa İl Teşkilatı'nın yeni dönemde nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu oldu. Parti içindeki değişikliklerin Şanlıurfa'daki siyasi dengeleri nasıl etkileyeceği de önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. ( Haberin kaynağı: Abdullah TOPRAK / Urfa Haber Merkezi )

Editör: Abdullah Toprak