Son yıllarda yüksek enflasyon ve fahiş fiyat artışları karşısında beli bükülen milyonlarca vatandaşa rahat nefes aldıracak bir gelişme meydana geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilmesi öngörülen yeni düzenlemeler arasında borcu bulunan vatandaşları da ilgilendiren önemli kararların yer alacağı öne sürüldü.

İddiaya göre, söz konusu düzenlemeler arasında sicil affı ve düşük faizli borç kapatma kredileri de bulunuyor.

TAV Technologies'in çözümleri VirtualPort ile sanal ortamda TAV Technologies'in çözümleri VirtualPort ile sanal ortamda

Düzenlemeler kapsamında vergi borçları, trafik cezaları, kredi kartı borçları ve banka kredilerinin de silinebileceği tahmin ediliyor.

Borç kapatma kredisinde ise en düşük miktar 50 bin TL olarak tespit edildi.

Bu da milyonlarca borçlu yurttaşın yüksek faiz batağından kurtulmalarına yardımcı olacak.

Genel af çerçevesinde sunulan ‘devlet destekli borç kapatma kredisi’ borçlarını ödemekte zorluk yaşayan yurttaşlara rahat bir nefes alma imkanı verecek.

Özellikle emekli ve dar gelirli kesimlere ilişkin, emekli maaşlarındaki düşük zamlar ve asgari ücrete zam yapılmaması nedeniyle destek paketleri hazırlanıyor.

SİCİL AFFI VE BORÇ KAPATMA KREDİSİ NEDİR?

Meclis gündemine gelecek 2 yeni düzenleme çerçevesinde, vergi borçları, trafik cezaları, kredi kartı borçları ve banka kredileri silinecek.

50 bin TL tutarında da borç kapatma kredisi imkanı sağlanacak. Borç kapatma kredileri sadece kamu bankalarından alınabilecek.

KİMLER YARARLANABİLECEK?

Yeni düzenlemeden faydalanabilmek için gereken şartlar ise bankadan bankaya göre değişiklik gösterecek.

Gerekli bilgiler için ise bankaların resmi web siteleri ya da şubeleri ziyaret edilebilir veya müşteri hizmetleri ile iletişime geçilebilir.

Kredi kullanımında, kredi alan yurttaşlara esnek ödeme seçenekleri ve düşük faiz oranları sağlanacak.

Editör: Haber Merkezi