Şanlıurfa’da silahlı kavga: 2 yaralı Şanlıurfa’da silahlı kavga: 2 yaralı

URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK - Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir kişinin, akrabası olan bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine başlayan olaylar, büyük bir toplumsal huzursuzluğa neden oldu. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle olaylar kontrol altına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Eskişehir Bağları bölgesinde yaşanan olaylar hakkında bilgi verdi. Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Suriye uyruklu I.A. adlı şahıs, akrabası olan Suriyeli bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edildi. Olayın hemen ardından adli soruşturma başlatıldı.

Ancak, taciz iddiasının duyulmasının ardından bölgede toplanan vatandaşlar, tepkilerini daha ileri boyutlara taşıdı. Vatandaşlar, yasa dışı bir şekilde hareket ederek Suriye uyruklu kişilere ait evlere, iş yerlerine ve araçlara zarar verdi. Bu tür hareketlerin insani değerlerimize ve hukuk düzenimize aykırı olduğunu belirten Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerinin duruma müdahale ederek 67 kişiyi gözaltına aldığını açıkladı. Toplanan kalabalığın saat 02.00'dan sonra dağıldığı bildirildi.

Yerlikaya, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve güvenlik güçlerinin her türlü suç ve suçluya karşı mücadele etmeye devam ettiğini vurguladı. Suçluların hak ettikleri cezaları yüce Türk Adaleti'nin vereceğini belirten Yerlikaya, kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanmasının önemine değindi. Vatandaşların, kamu düzenini ve insan haklarını gözetmeden çevreye zarar vermesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Açıklamasında ayrıca, Türkiye'nin medeniyet değerlerine ve inancına yakışmayan yabancı düşmanlığına asla müsamaha gösterilmeyeceğini belirten Yerlikaya, olayların tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını duyurdu. Yerlikaya, kamuoyuna saygıyla duyurduğunu ifade ederek açıklamasını sonlandırdı.

Kaynak: Urfa Haber Merkezi