URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK - Rize'nin Ardeşen ilçesinde, eski AK Parti Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz, husumetli olduğu kişilerle yaşadığı tartışmanın silahlı çatışmaya dönüşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Rize’nin Ardeşen ilçesi, önceki gece korkunç bir olayla sarsıldı. Eski AK Parti'li Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz, husumetli olduğu kişilerle yaşadığı tartışma sonucu sokak ortasında silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti.

Olay, Atatürk Caddesi üzerindeki özel bir iş yerinde başladı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Aytemiz ile önceden aralarında husumet bulunan kişiler arasında çıkan sözlü tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavga, iş yerinden caddeye taşarak bir banka önünde silahlı çatışmaya dönüştü.

Şanlıurfa'da silahlı saldırıya uğrayan kişi öldü Şanlıurfa'da silahlı saldırıya uğrayan kişi öldü

Çatışma sırasında H.K. isimli bir şahıs tarafından ateşlenen tabancadan çıkan kurşunlar, Ahmet Naci Aytemiz'e isabet etti. Aytemiz, kanlar içinde yere yığılırken, çatışmada ismi açıklanmayan bir başka kişi de omuz bölgesinden yaralandı.

Olayın ardından hızla kaçan şüpheliler, vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine intikal eden polis ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Kaçan bir diğer şüpheli için ise geniş çaplı arama çalışmaları başlatıldı.

Ağır yaralı olarak Kaçkar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Aytemiz, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Rize Devlet Hastanesi'ne sevk edilen diğer yaralının ise hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Ardeşen Kaymakamlığı ve Pazar Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili resmi açıklamalarda bulundu. Açıklamada, "İlçemiz Atatürk Caddesi üzerinde husumetli kişiler arasında çıkan tartışmanın silahlı çatışmaya dönüşmesi sonucu eski Tunca Belediye Başkanı Ahmet Naci Aytemiz'in ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldığı, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı anlaşılmıştır. Olayla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır. Güvenlik güçlerimiz tarafından hızlı bir şekilde tespit edilen şüphelilerden ikisi yakalanmış olup, bir şüphelinin yakalanma çalışmaları devam etmektedir." ifadelerine yer verildi.

Bu vahim olay, Rize halkını derin bir üzüntüye boğarken, Aytemiz'in ailesi ve yakınları da büyük bir şok yaşadı. Ahmet Naci Aytemiz'in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilecek ve memleketi Tunca'da defnedilecek.

Kaynak: Urfa Haber Merkezi