Şanlıurfa’da otobüs ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı Şanlıurfa’da otobüs ile otomobil çarpıştı: 8 yaralı

URFAHABERMERKEZİ - Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nda Gaziantep ile Kahramanmaraş arasındaki bölümde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralandı. Kaza nedeniyle otoyol uzun süre trafiğe kapalı kaldı.

Gaziantep ile Kahramanmaraş arasındaki Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nda, 4 aracın karıştığı zincirleme bir trafik kazası meydana geldi. Kaza sonucunda 3 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi yaralandı. 

Kazanın ilk belirlemelerine göre, bir çekici, önünde seyir halindeki iki otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle bu iki otomobil de öndeki başka bir araca çarptı. Kaza, görgü tanıklarının ihbarı üzerine hızla olay yerine intikal eden sağlık ve jandarma ekipleri tarafından rapor edildi.

Olay yerinde yapılan incelemeler sonucunda, 3 kişinin hayatını kaybettiği tespit edildi. Kimlikleri henüz açıklanmayan kazazedelerin cenazeleri otopsi için morga kaldırıldı. Kazadan yaralı olarak kurtulan bir kişi ise, sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra ambulansla hastaneye sevk edildi. Yaralının durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Kaza nedeniyle Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Gaziantep-Kahramanmaraş arasındaki bölümü trafiğe kapatıldı. Jandarma ekipleri, olay yerinde güvenlik önlemleri alarak trafik akışını alternatif yollara yönlendirdi. Kazaya karışan araçlar çekici yardımıyla yoldan kaldırıldıktan sonra, otoyol yeniden trafiğe açıldı.

Jandarma ekipleri, kazanın kesin nedenini belirlemek için detaylı bir soruşturma başlattı. İlk değerlendirmelere göre, kazanın oluşumunda dikkatsizlik ve takip mesafesinin korunmaması gibi etkenlerin rol oynadığı düşünülüyor. 

Yetkililer, sürücüleri otoyolda daha dikkatli olmaları ve trafik kurallarına riayet etmeleri konusunda bir kez daha uyardı. Bu tür üzücü kazaların tekrar yaşanmaması için trafik denetimlerinin artırılacağı belirtildi.

Kaza sonrası yapılan incelemeler ve hazırlanan raporlar ışığında, benzer kazaların önlenmesi adına gerekli önlemlerin alınacağı ifade edildi. Bu bağlamda, otoyolda yapılacak düzenlemeler ve yeni trafik işaretlemeleri ile güvenliğin artırılması hedefleniyor. ( Haberin kaynağı: Abdullah TOPRAK / Urfa Haber Merkezi ) 

Kaynak: Urfa Haber Merkezi