URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK - Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyon, silah ve uyuşturucu kaçakçılığına büyük darbe vurdu. Çuvalların içinden çıkanlar ise herkesi şaşkına çevirdi.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, Viranşehir ilçesinde gelen bir ihbar üzerine harekete geçti ve narkotik şube müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, kapsamlı bir çalışma başlattı. İhbarı değerlendiren ekipler, belirledikleri adreste geniş çaplı bir operasyon düzenledi.

Operasyon sırasında, şüpheliler M.İ. ve S.İ.'nin bulunduğu adreste detaylı arama yapıldı. Aramalarda, çuvalların içine ustaca gizlenmiş 18 adet ruhsatsız tabanca, 19 adet tabanca şarjörü, 28 adet tabanca fişeği ve 2 bin gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelerin miktarı ve niteliği, operasyonun önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Şüpheliler M.İ. ve S.İ., jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınarak, adli makamlara sevk edilmek üzere jandarma karakoluna götürüldü. Operasyonun ardından yapılan açıklamada, jandarma ekiplerinin suç ve suçlularla mücadelede kararlılıkla çalışmaya devam edecekleri belirtildi.

Şanlıurfa’da 100 günde 219 tutuklama Şanlıurfa’da 100 günde 219 tutuklama

Bu başarılı operasyon, Şanlıurfa'da yasa dışı faaliyetlerin önlenmesi adına atılan önemli adımlardan biri olarak kayıtlara geçti. Jandarma ekiplerinin dikkatli çalışmaları sayesinde, halkın güvenliği ve huzuru için önemli bir tehdit ortadan kaldırılmış oldu.

Kaynak: Urfa Haber Merkezi