URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK - Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, son 6 ayda gerçekleştirdiği operasyonlarla uyuşturucu ticaretine ağır darbe vurdu. Bu operasyonlar sonucunda yüzlerce kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi, binlerce uyuşturucu hap toplatıldı ve çok sayıda şüpheli yakalanarak adalete teslim edildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele kapsamında son 6 ayda yürüttüğü çalışmalarla uyuşturucu ticaretine ve kullanımına karşı kararlı adımlar attı. Bu süreçte gerçekleştirilen operasyonların detayları ve elde edilen başarılar, Şanlıurfa halkının güvenliğine katkı sağlarken, uyuşturucu madde ticaretine ve kullanımına karşı verilen mücadelenin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yapılan operasyonlarda toplam 369 kilogram 100 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, 394 bin 353 adet uyuşturucu hap da güvenlik güçlerinin dikkatli çalışmaları sonucu toplatıldı. Bu operasyonlar sonucunda, 593 şüpheli şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edildi ve bu şahıslardan 349'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Uyuşturucu madde kullanımından dolayı ise 1922 kişiye işlem yapıldı.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu ile mücadelede teknolojiyi de etkin bir şekilde kullanıyor. UYUMA (Uyuşturucu ile Mücadele Aplikasyonu) uygulaması aracılığıyla vatandaşlardan gelen ihbarlar değerlendiriliyor ve sokaklarda uyuşturucu ticareti ve kullanımıyla etkin bir şekilde mücadele ediliyor. Halkın desteğiyle bu uygulama, uyuşturucuyla mücadelede önemli bir yer tutuyor.

Emniyet yetkilileri, UYUMA uygulaması üzerinden yapılan ihbarların doğru ve güvenilir olmasının mücadelenin etkinliği açısından kritik olduğunu vurguluyor. Asılsız ihbarların ve uygulamayı deneme amaçlı kullanmanın, uyuşturucuyla mücadelede olumsuz etki yaratabileceği belirtiliyor.

Harran’da sulama kanalına düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti Harran’da sulama kanalına düşen 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımıyla mücadelesini kararlılıkla sürdürürken, vatandaşların da bu mücadeleye destek olmalarını ve şüpheli durumları güvenlik birimlerine bildirmelerini istiyor. Uyuşturucuya karşı verilen bu savaşta, emniyet güçleri ve halkın iş birliği, geleceğimizin korunması açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak: Urfa Haber Merkezi