Viranşehir’de gümrük kaçağı cep telefonu operasyonu Viranşehir’de gümrük kaçağı cep telefonu operasyonu

URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen geniş kapsamlı operasyonda, uyuşturucu ticareti, hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından aranan 33 şahıs yakalandı. Operasyonda, kesinleşmiş cezaları bulunan 11 kişi cezaevine teslim edilirken, diğer şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, 21-22 Eylül 2024 tarihlerinde il merkezi ve ilçelerinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Operasyona 43 ekip ve 112 personel katıldı.

Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti, bilişim suçları, basit yaralama, dolandırıcılık, 6136 sayılı kanuna muhalefet, parada sahtecilik ve hırsızlık gibi suçlardan aranan toplam 33 kişi yakalandı. Yapılan titiz çalışmalar sonucunda, kesinleşmiş cezaları bulunan 11 şahıs, işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi. Diğer şüphelilerle ilgili adli süreç ise devam ediyor.

Yakalanan şahıslar arasında dikkat çeken isimlerden biri, 14 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası ile aranan M.P. oldu. Hırsızlık suçundan kesinleşmiş cezası bulunan M.P. emniyet güçlerince gözaltına alındı. Aynı operasyonda, 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan 10 yıl hapis cezası bulunan A.A. ve uyuşturucu ticareti suçundan 10 yıl hapis cezası olan M.T. de yakalandı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü'nün kent genelinde gerçekleştirdiği operasyonlar, kamu güvenliği ve huzurunu sağlama noktasında büyük önem taşıyor. Yetkililer, suçluların yakalanması ve adalete teslim edilmesi için operasyonların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Kaynak: Urfahabermerkezi