URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK - Şanlıurfa’nın sakin Karaköprü ilçesinde, Mehmet Hafız Bulvarı üzerinde yaşanan trafik kazası, çevrede büyük bir şok etkisi yarattı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Serdar G. idaresindeki 63 FH 300 plakalı otomobil, seyir halindeyken aniden kontrolünü kaybederek bir iş yerinin önünde park edilmiş 63 HR 666 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle havalanan araç, birkaç kez takla atarak durabildi.

Olayın hemen ardından çevredeki vatandaşlar, durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler, aracın içinde sıkışan Ferit H.’yi kurtarmak için hummalı bir çalışma başlattı. İtfaiye ekiplerinin dikkatli müdahalesi sonucunda araçtan çıkarılan yaralı, sağlık ekiplerine teslim edildi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Ferit H., hızla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanede yapılan tetkiklerde, Ferit H.’nin sağlık durumunun iyi olduğu ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Kaza nedeniyle Mehmet Hafız Bulvarı üzerinde trafik kısa süreliğine durdu. Polis ekipleri, kaza mahallinde güvenlik önlemleri alarak yolu trafiğe kapattı. Takla atan araç, çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldıktan sonra trafik akışı normale döndü. Olay yeri inceleme ekipleri, kazanın nasıl meydana geldiğini belirlemek için detaylı bir araştırma başlattı.

Şanlıurfa'da silahlı saldırıya uğrayan kişi öldü Şanlıurfa'da silahlı saldırıya uğrayan kişi öldü

Kazanın meydana geldiği bölgede yaşayan vatandaşlar, bulvarda trafik kazalarının sık yaşandığını ve yetkililerin bu konuda önlem alması gerektiğini belirtti. Vatandaşlar, özellikle hız limitlerine uyulması konusunda sürücülerin daha dikkatli olmalarını istedi.

Yetkililer, kazayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve kazanın kesin nedeninin yapılacak teknik incelemeler sonucunda belirleneceğini açıkladı. Kazanın meydana geldiği anda yolda olan diğer sürücüler ve yayalar, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için daha dikkatli olunması gerektiğine vurgu yaptı.

Kaynak: Urfa Haber Merkezi