URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, cinayetin ardından yaptığı açıklamada, zanlının kısa sürede yakalandığını ve olayın tüm detaylarıyla soruşturulduğunu belirterek, ailenin acısını paylaştığını vurguladı.

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesi kırsalında, 24 yaşındaki Türkçe öğretmeni Yasin Kayran’ın vahşice öldürülmesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, bu korkunç olayla ilgili olarak bir açıklama yaptı. Vali Şıldak, olayın ardından hem aileye taziye dileklerini iletti hem de soruşturma süreci hakkında önemli bilgiler verdi.

Vali Şıldak, Hacılar Mahallesi'nde yer alan fıstık bahçelerinde meydana gelen olayın hemen ardından güvenlik güçlerinin hızla harekete geçtiğini ve cinayet şüphelisinin kısa süre içinde jandarma ekipleri tarafından yakalandığını belirtti. Açıklamasında, "Bu menfur saldırının failleri adalet önünde hesap verecek. Şüpheli, güvenlik güçlerimizin titiz çalışması sayesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için Valiliğimiz, süreci yakından takip etmektedir," dedi.

Öğretmen Kayran'ın ailesine başsağlığı dileklerini ileten Vali Şıldak, "Bozova ilçemizde görev yapan değerli öğretmenimiz Yasin Kayran’ın elim bir saldırı sonucunda hayatını kaybetmesi, hepimizi derinden üzmüştür. Yüce Allah’tan merhuma rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve eğitim camiamıza başsağlığı diliyorum," sözleriyle taziyelerini dile getirdi.

Karaköprü’de Trafik Kazası: Şaşkınlık İçinde Kaldırıma Çıkan Aile Gözyaşlarına Boğuldu Karaköprü’de Trafik Kazası: Şaşkınlık İçinde Kaldırıma Çıkan Aile Gözyaşlarına Boğuldu

Olay, Bozova ilçesinde ve Şanlıurfa genelinde büyük bir üzüntü ve öfkeyle karşılandı. Eğitim camiası ve bölge halkı, genç öğretmenin acı kaybını derin bir üzüntüyle karşılarken, olayın faillerinin en ağır cezayı alması için adaletin yerini bulması beklentisi içerisindeler. 

Şanlıurfa Valiliği'nin de yakından takip ettiği soruşturma sürecinin, tüm yönleriyle aydınlatılacağı ve kamuoyuna gerekli bilgilendirmenin yapılacağı ifade edildi. Vali Şıldak, açıklamasını, "Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için tüm önlemleri alacağız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur," sözleriyle sonlandırdı.

Kaynak: Urfa Haber Merkezi