URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Jandarma ekiplerinin evlerde yaptığı aramalarda uyuşturucu, silah ve çok sayıda sahte kimlik ele geçirilirken, zanlılardan 4'ü tutuklandı.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Akçakale İlçe Jandarma Komutanlığı, Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda dev bir dolandırıcılık operasyonu gerçekleştirdi. Yapılan titiz çalışmalar sonucunda 32 vatandaşı telefon dolandırıcılığıyla mağdur eden bir şebeke tespit edildi. Dolandırıcıların, toplamda 17 milyon 600 bin liralık vurgun yaptığı belirlendi.

Şanlıurfa'da terör operasyonu: 4 firari yakalandı Şanlıurfa'da terör operasyonu: 4 firari yakalandı

Operasyon, şüphelilerin saklandığı Akçakale’nin Geçittepe Mahallesi’ne düzenlendi. Eş zamanlı baskınlarda İ.B. (55), C.K. (36), T.B. (23), A.Ü. (23) ve M.B. (16) isimli 5 şüpheli gözaltına alındı. Evlerde yapılan aramalarda 14 cep telefonu, 12 SIM kart, drone, bilgisayar, iki av tüfeği, motosiklet, tabanca ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. Ayrıca, Suriye uyruklu kişilere ait çok sayıda kimlik fotokopisi ve parçalanmış belgeler de bulundu.

Şüpheliler, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme, zanlılardan İ.B., T.B., A.Ü. ve M.B.’nin tutuklanmasına karar verirken, C.K. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu olay, dolandırıcıların yalnızca maddi kayıplara yol açmakla kalmayıp, farklı suç unsurlarına da karıştığını ortaya koydu. Jandarma ekiplerinin dikkatli takibi ve operasyonlarıyla büyük bir şebeke çökertildi. Olayla ilgili soruşturma derinleştirilerek devam ediyor.

Jandarma’dan Uyarı: Yetkililer, vatandaşları telefon dolandırıcılığına karşı daha dikkatli olmaları konusunda uyardı ve şüpheli çağrılar aldıklarında hemen kolluk kuvvetlerine bildirmelerini istedi.

Kaynak: Urfahabermerkezi