URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa’da bir binada kısmi çökme meydana geldiğini duyurdu. Çökme olayları Malatya ve Elazığ'da da yaşandı. Üç şehirde de arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa’da bir binada kısmi çökme yaşandığını açıkladı. Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir" dedi. Çökme olaylarının ardından ekiplerin bölgeye sevk edildiği ve arama kurtarma çalışmalarının hızla başlatıldığı bildirildi.

Yerlikaya’nın açıklamasına göre, Şanlıurfa, Malatya ve Elazığ’daki binalarda yaşanan çökmelerin nedeni henüz belirlenmedi ancak uzman ekipler incelemelere başladı. Çökmenin meydana geldiği binaların çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı. Yerlikaya, vatandaşların güvenliğinin ön planda olduğunu vurgulayarak, binaların boşaltıldığını ve olası risklerin önlenmeye çalışıldığını belirtti.

Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Üç şehirde meydana gelen çökme olaylarının ardından arama kurtarma ekipleri, olası yaralı ya da mahsur kalan kişileri kurtarmak için çalışmalarına devam ediyor. Bölgedeki ekiplerin, enkaz altındaki olası tehlikeleri tespit etmek için titizlikle hareket ettiği bildirildi.

Şanlıurfa’da yaşanan bu olayın, kentte büyük bir endişeye yol açtığı belirtilirken, İçişleri Bakanlığı, olayla ilgili detayların en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

Vatandaşlardan Duyarlılık Bekleniyor

Korkutan Deprem! 5.9 büyüklüğünde deprem Korkutan Deprem! 5.9 büyüklüğünde deprem

İçişleri Bakanlığı, vatandaşlardan afet bölgelerine yaklaşmamalarını, yetkililerin talimatlarına uymalarını ve resmi kaynaklardan yapılacak bilgilendirmeleri takip etmelerini istedi. Yerlikaya, can kaybı yaşanmaması için önlemlerin sıkılaştırıldığını ve riskli binalarda tahliyelerin devam edeceğini açıkladı.

Detaylar geldikçe güncellemeler yapılacaktır.

Kaynak: Urfahabermerkezi