URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Türkiye'nin deprem kuşağında yer alan bölgelerinde sarsıntılar devam ediyor. AFAD verilerine göre Sivas'ta 4,7 ve 4,1 büyüklüğünde iki ayrı deprem meydana gelirken, dün Malatya’da da 5,9 büyüklüğünde şiddetli bir deprem yaşanmıştı.

Türkiye’nin deprem kuşağındaki yerleşim bölgeleri bir kez daha sarsıntılarla sarsıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, Sivas’ta bugün saat 11.29’da 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu ilk depremin ardından, saat 11.39’da yine Sivas merkezde 4,1 büyüklüğünde ikinci bir sarsıntı daha kaydedildi.

Depremlerin yerin 10,57 kilometre derinliğinde gerçekleştiği tespit edilirken, kısa süreli panik yaşandığı öğrenildi. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı ya da ciddi bir maddi hasar bildirilmedi ancak yetkililer, bölgede incelemelere devam ediyor.

Dün Malatya’da Büyük Deprem Yaşanmıştı

Sivas’taki bu depremlerden önce, dün Malatya’nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana gelmişti. Bu sarsıntı, Malatya’nın yanı sıra Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ ve Adıyaman gibi çevre illerde de güçlü bir şekilde hissedildi. Malatya’daki depremin ardından bazı binalarda hasar meydana geldiği ve artçı sarsıntıların devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

AFAD ve ilgili birimler, vatandaşları olası artçı depremlere karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak, güvenli alanlarda bulunmaları gerektiğini hatırlattı.

Depremle ilgili gelişmeler takip ediliyor ve bölgede arama kurtarma ekipleri hazır bekletiliyor. Sarsıntıların, Türkiye’nin deprem gerçeğini bir kez daha hatırlattığına vurgu yapan uzmanlar, yapı güvenliği ve acil durum hazırlıklarının önemini bir kez daha vurguladı.

Deprem Bilgileri

Büyüklük: 4,7 (Mw)

Yer: Merkez (Sivas)

Tarih: 17 Ekim 2024

Saat: 11:29 TSİ

Enlem: 39.65278 N

Boylam: 37.35278 E

Derinlik: 10,57 km

Skandal At ve Eşek Eti Tüketicilere Sunuluyor Skandal At ve Eşek Eti Tüketicilere Sunuluyor

Bölgede yaşanan deprem olaylarıyla ilgili daha fazla bilgi geldikçe haberler güncellenmeye devam edecek.

Kaynak: Urfahabermerkezi