URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde bulunan Yeşildirek Mahallesinde, dün akşam saatlerinde iki grup arasında yaşanan gerginlik, taşlı ve sopalı kavgaya dönüştü. Olayda bir kişi yaralandı.

İddiaya göre, sebebi henüz belirlenemeyen bir tartışma kısa sürede alevlenerek şiddetli bir kavgaya dönüştü. Kavgaya karışan gruplar, çevredekilere korku dolu anlar yaşattı. Kavga sırasında bir kişi yaralandı ve çevredekiler durumu hızla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine hızlı bir şekilde sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri kavga eden grupları ayırarak, durumu kontrol altına aldı. Sağlık ekipleri ise yaralıya olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra, yaralıyı ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk etti. Hastanede tedavi altına alınan yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatan polis, kavganın nedenini ve sorumluları tespit etmeye çalışıyor. Mahallede güvenlik önlemleri artırılırken, polis ekipleri olayın tekrar etmemesi için devriye geziyor. 

Hakkında 13 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı Hakkında 13 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı

Bu tür olayların önlenmesi için mahalle sakinleri arasında huzurun sağlanması ve olası gerginliklerin büyümeden çözülmesi için toplumsal bilinçlendirme çalışmaları yapılmasının önemi bir kez daha ortaya çıktı.

Kaynak: Urfa Haber Merkezi