URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK - Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, şehir genelinde trafik güvenliğini artırmak ve hız ihlallerini minimuma indirmek amacıyla önemli bir adım attı. Emniyet Müdürlüğü, sürücülerin trafik kurallarına, yasaklara ve kısıtlamalara uygun şekilde araç kullanmalarını sağlamak için il genelinde ortalama hız tespit sistemlerini aktif hale getirdi. Bu sistemler, belirli güzergahlarda araçların hızlarını tespit ederek, sürücüleri hız limitlerine uymaya teşvik ediyor.

Hangi Güzergahlarda Uygulanacak?

Ortalama hız tespit sistemleri, özellikle yoğun trafik akışının olduğu ve hız ihlallerinin sıkça yaşandığı belirli güzergahlarda devreye alındı. Bu güzergahlar ve mesafeleri şu şekilde:

- Şanlıurfa - Birecik: 67 km

Şanlıurfa'da silahlı saldırıya uğrayan kişi öldü Şanlıurfa'da silahlı saldırıya uğrayan kişi öldü

- Şanlıurfa - Bozova: 24 km

- Şanlıurfa - Hilvan: 39 km

- Hilvan - Siverek: 31 km

- Şanlıurfa - Viranşehir: 78 km

- Diyarbakır - Siverek: 69 km

Bu güzergahlar üzerinde sürücüler, ortalama hız tespit sistemleri sayesinde belirlenen hız limitlerine uymak zorunda olacaklar. Uygulamanın amacı, sürücülerin hız limitlerini aşarak kazalara sebebiyet vermelerini engellemek ve trafikte can güvenliğini sağlamak.

Hız Limiti 110 KM/Saat

Sistemlerin uygulandığı güzergahlarda hız limiti 110 km/saat olarak belirlenmiştir. Sürücülerimizin can güvenlikleri ve olumsuz durumlarla karşılaşmamaları için belirtilen hız limitlerine riayet etmeleri önemle rica olunur.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, bu uygulamayla birlikte trafikteki düzeni sağlamak ve hız ihlallerini azaltarak kazaların önüne geçmeyi hedefliyor. Emniyet yetkilileri, "Trafik kuralları sizi hayata bağlar" diyerek sürücülere kurallara uyma çağrısında bulunuyor.

Unutmayın, trafik kurallarına uymak sadece cezalardan kaçınmak için değil, kendi ve diğer sürücülerin can güvenliği için de son derece önemlidir. Ortaya çıkan bu yeni sistemlerle birlikte, Şanlıurfa'da daha güvenli ve düzenli bir trafik akışının sağlanması hedefleniyor.

Kaynak: Urfa Haber Merkezi