Karaköprü’de Trafik Kazası: Şaşkınlık İçinde Kaldırıma Çıkan Aile Gözyaşlarına Boğuldu Karaköprü’de Trafik Kazası: Şaşkınlık İçinde Kaldırıma Çıkan Aile Gözyaşlarına Boğuldu

SİVEREK- Olay, 14 Haziran’da Şanlıurfa-Siverek ilçesinde öğlen saatlerin meydana geldi.

İddiaya göre, Şanlıurfa'dan Siverek'e sefer yapan bir otobüse binen savcı ile şoför Ömer Bademci arasında bagaj taşıma ücreti nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine araya giren yolculardan Hamza Gül de kavgaya dahil oldu. Gül, savcının kendisine hakaret etmesi üzerine tekme attığını iddia etti.

Olayda yaralanan savcı hastaneye kaldırılırken, şoför Bademci ve yolcu Gül gözaltına alındı.

İfadelerinde savcının kendilerine hakaret ve küfür ettiğini ileri süren Bademci ve Gül, Siverek Sulh Ceza Hakimliği'nce "basit yaralama" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ŞENSES: TUTUKLAMA ÖLÇÜLÜ DEĞİLDİR

Olayla ilgili Batman Baro Başkanı Erkan Şenses, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada tutuklama kararına tepki gösterdi. 

Şenses, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Dün Siverek’te skandal bir kararla Özlem Batman firmasının otobüs şoförü ile otobüste yolcu olarak bulunan bir hemşerimiz Siverek Otogarı’nda bir Cumhuriyet savcısını basit şekilde yaralamaktan tutuklandı. Hemşerilerimizin ifadelerine göre otobüs Siverek Otogarı’nda iken otobüs şoförü ile Cumhuriyet savcısı arasında yaşanan tartışmada savcı şoföre hakaret etmiş, bunun üzerine araya giren yolcuya da savcının hakaret etmesi üzerine yolcu savcıya bir tekme atmış. Bunun üzerine şoför ve yolcu savcıyı basit şekilde yaralamak suçundan tutuklanmış. Basit yaralama suçunun cezasının adli para cezası, seçenek yaptırımlara çevrilme ile kısa süreli hapis cezası öngörmesi ve yaralama eyleminin savcının görevinden kaynaklanmamasına rağmen iki hemşerimizin tutuklanması ölçülü değildir. Bu nedenle tutuklama kararı kabul edilemez olup HSK’nın yargı yetkisini keyfi kullanarak tutuklama kararı veren hakim hakkında inceleme başlatması gerekir. Yargının tutuklama rejiminin uygulanmasında bu şekilde kişiler arasında ayrım yapması kamu vicdanını rahatsız etmenin dışında, toplumda yargıya duyulan güveni de zedelemektedir. İki hemşerimizin bayramı cezaevinde geçirmeden itiraz üzerine serbest bırakılmasını diliyorum.”

Editör: Abdullah Toprak