URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Şanlıurfa Vali Yardımcısı Oğuzhan Erdi Atak, yeni bir görevlendirme ile Yalova'nın Çınarcık ilçesine kaymakam olarak atandı. 2020 yılının Temmuz ayında Şanlıurfa'ya Vali Yardımcısı olarak atanan Atak, bu süre zarfında Suriye'nin Tel Abyad bölgesinden sorumlu koordinatör vali yardımcılığı görevini de üstlenmişti. 

Görev süresi boyunca sınır ötesinde önemli sorumluluklar alan Atak, Tel Abyad'da güvenlik, huzur ve istikrarın sağlanmasına yönelik çalışmalar yaptı. Özellikle Tel Abyad’da Türk devletinin adalet ve güven duygusunu yerleştirme çabalarıyla dikkat çeken Atak, bölgedeki sivil halkın takdirini kazandı.

Oğuzhan Erdi Atak, Gökçebey Kaymakamlığı görevinden Şanlıurfa Vali Yardımcılığına geçiş yaptığı 23 Temmuz 2020 tarihli kararnameyle göreve başlamıştı. Şimdi ise kritik bir dönemi geride bırakarak Yalova'nın Çınarcık ilçesine kaymakam olarak atanmasıyla, yeni bir sorumluluk üstlenecek.

Atak’ın yerine Tel Abyad’dan sorumlu koordinatör vali yardımcılığına ise Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak tarafından yapılacak yeni bir atama ile belirleme yapılacak.

Oğuzhan Erdi Atak, sosyal medya hesabından yaptığı veda paylaşımında duygularını şu sözlerle ifade etti: "Devletimizin adaletini, bayrağımızın verdiği güveni, milletimizin merhametini, ‘Vefalı Türk geldi yine’ anlayışıyla sınır ötesinde yaşayıp yaşatmanın verdiği onur ve gururla görevimi tamamladım. Allah’a emanet olun mazlum bedende aslan yüreği taşıyan güzel insanlar."

Erbakan'dan Gülpınar'ın İstifasına Tepki: "Şaşkınız, İstişare Yapılmadı' Erbakan'dan Gülpınar'ın İstifasına Tepki: "Şaşkınız, İstişare Yapılmadı'

Atak'ın bu paylaşımı, görev yaptığı süre boyunca edindiği deneyim ve sorumlulukların derin izler bıraktığını gözler önüne seriyor. Yeni görev yeri olan Yalova Çınarcık'ta da aynı özveri ve kararlılıkla çalışmalarına devam etmesi bekleniyor.

Kaynak: Urfa Haber Merkezi