Siverek Belediyesi Temmuz ayı olağan meclis toplantısı saat 14.00’te Paşa Konağı üst katındaki meclis salonunda yapıldı. Meclis üyelerinin verdiği önergelerin okunmasının ardından gündeme geçildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Siverek ilçesine 700 kişilik öğrenci yurdu yapılması yönündeki kararın gündeme gelmesinin ardından oylamaya geçildi. Oylamada skandal bir karara imza atan Yeniden Refah Partisi meclis üyeleri ret ve DEM Partili Mustafa Geyik’in çekimser oy kullanmasıyla reddedildi. 

Gerginliğe neden olan ret kararının ardından mecliste grubu bulunan AK Parti temsilcileri duruma tepki gösterdi.

AK Parti grubu başkan vekili Hasan Suyun söz alarak şunları kaydetti:

     “Yeniden Refah Partisi meclis üyelerinin ilçemizde üniversite okuyan gençlerimiz için yapılacak olan 700 kişilik öğrenci yurdunun yapılmaması yönünde verdikleri kararı ve Polat ailesinin Bahçelievler mahallemizde yaptırdıkları çok amaçlı taziye evi ve caminin İlçe müftülüğüne devrini reddetmelerini anlamakta zorlanıyoruz açıkçası. Memleket yararına olan bu kararların siyaset üstü olduğuna inanıyoruz.” 

AK PARTİ MECLİS ÜYESİ EKİNCİ’DEN KARARA SERT TEPKİ

Erbakan'dan Gülpınar'ın İstifasına Tepki: "Şaşkınız, İstişare Yapılmadı' Erbakan'dan Gülpınar'ın İstifasına Tepki: "Şaşkınız, İstişare Yapılmadı'

    AK Parti meclis üyesi Ayhan Ekinci de karar tepki göstererek, “Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Başkanı olduğum dönem de Siverek’te bulunan Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri, Harran Üniversitesi yetkilileri ve dönemin Milletvekili Sayın Mehmet Kasım Gülpınar’ın da büyük emek harcadığı Üniversite öğrencilerinin barınabilecekleri yurdun yapılmasını reddetmek bu şehre ihanet olarak kabul ediyorum. İlçemizde 4 yıllık fakültemiz var ama yurt yok diye ya burayı tercih etmiyor, tercih eden öğrencilerse eğitimini yarıda bırakıp memleketlerine dönüyor. Yeniden Refah Partili meclis üyelerinin verdiği bu kararı vicdanlarına bırakıyorum” ifadelerini kullandı. 

Ayrıca meclis gündem maddeleri arasında Kadın Aile Müdürlüğünün kurulması için daha önce olumlu yönde oy kullanan Yeniden Refah Partili meclis üyeleri Müdürlüğün çalışma yönetmeliğine de ret oyu kullandı.

Kaynak: Urfa Haber Merkezi