ASAYİŞ

Trafikte Denetim Yağmuru: Milyonlarca Araç Kontrolden Geçti

İçişleri Bakanlığı'nın yoğun denetimleriyle trafik kurallarına uymayan binlerce sürücüye ceza kesildi. İşte çarpıcı rakamlar ve uyarılar.

URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK"ın Haberi - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, 18-25 Temmuz 2024 tarihleri arasında Emniyet ve Jandarma trafik ekiplerince ülke genelinde gerçekleştirilen kapsamlı denetimlerin sonuçlarını paylaştı.

Bu süreçte toplam 2 milyon 464 bin 204 araç detaylı bir şekilde denetlendi. Denetimler sırasında kurallara uymayan sürücüler hakkında çeşitli işlemler yapıldı. Özellikle mevzuatta izin verilmediği halde araçlarında çakar lambası kullanan 259 sürücüye cezai işlem uygulandı.

Sürücülere Kesilen Cezalar

- Hız İhlalleri: 118 bin 349 sürücü, hız sınırlarını aştıkları gerekçesiyle cezalandırıldı.

- Muayenesiz Araçlar: Periyodik muayenesini yaptırmayan 24 bin 796 araca işlem yapıldı.

- Emniyet Kemeri İhlalleri: 19 bin 246 sürücü, emniyet kemeri kullanmadıkları için ceza aldı.

- Ehliyetsiz Sürüş: 14 bin 703 kişi ehliyetsiz araç kullandığı tespit edildi.

- Sigortasız Araç Kullanımı: Zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 9 bin 391 araç sürücüsü hakkında işlem yapıldı.

Toplamda, 423 bin 69 araç ve sürücüye çeşitli ihlaller nedeniyle işlem yapıldı.

İçişleri Bakanlığı, sürücüleri trafik kurallarına uymaları, aşırı hızdan kaçınmaları ve emniyet kemerlerini mutlaka takmaları konusunda bir kez daha uyardı. Trafik güvenliğinin önemine dikkat çeken açıklamada, "Yolculuklar sevdiklerinize kavuşmak içindir, ayırmak için değil" ifadesi kullanıldı. Denetimlerin, trafik kazalarının ve can kayıplarının önüne geçmek amacıyla artarak devam edeceği belirtildi.