URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Son bir yıl içinde jandarma ve polis ekiplerinin operasyonlarıyla 8 bin 419 hükümlü yakalanırken, binlerce kişi uyuşturucu ve insan kaçakçılığı suçlarından gözaltına alındı. Vali Hasan Şıldak, vatandaşları asayiş ve güvenlik konularında daha duyarlı olmaya çağırdı.

Şanlıurfa’da düzenlenen "Asayiş ve Güvenlik Basın Bilgilendirme Toplantısı"nda kentteki suç ve suçla mücadele çalışmaları kamuoyu ile paylaşıldı. Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’ın öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıya İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ve Tuğgeneral Mücahit Avkıran da katıldı. Vali Şıldak, güvenlik güçlerinin kentteki huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla son bir yılda yürüttüğü operasyonlar hakkında önemli bilgiler verdi.

Suçlulara Darbe: Binlerce Hükümlü Yakalandı

Vali Şıldak, son bir yıl içinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 8 bin 419 suçlunun yakalandığını belirtti. Ayrıca uyuşturucu suçlarına karşı yapılan çalışmalar kapsamında 2 bin 32 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 849’u tutuklandı.

Göçmen Kaçakçılığına Karşı Etkin Mücadele

Şanlıurfa’nın stratejik konumu nedeniyle sık sık gündeme gelen göçmen kaçakçılığına yönelik operasyonların da hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Vali Şıldak, 2 bin 996 düzensiz göçmen ve bu göçmenlerin geçişlerini organize eden 398 kişinin yakalandığını açıkladı. Yakalanan organizatörlerden 210’unun tutuklandığını sözlerine ekledi.

Trafik Kazalarına Dikkat

Huzurun ve Güvenin Adresi Şanlıurfa Huzurun ve Güvenin Adresi Şanlıurfa

Toplantıda ayrıca kentteki trafik kazalarına dair veriler de paylaşıldı. Şanlıurfa'da geçtiğimiz yıl 4 bin 341 trafik kazasının meydana geldiğini belirten Vali Şıldak, bu kazalardan 62’sinin ölümlü olduğunu kaydetti. Trafik kazalarına karşı daha dikkatli ve bilinçli olunması gerektiğinin altını çizdi.

Vali Şıldak, vatandaşları asayiş, uyuşturucu ve insan kaçakçılığı gibi suçlara karşı daha bilinçli olmaya davet ederek, güvenlik güçlerinin kent genelinde huzur ve güven ortamını sağlamak için kararlı bir şekilde çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

Öne Çıkan Rakamlar:

8.419 kesinleşmiş hapis cezası bulunan suçlu yakalandı.

2.032 kişi uyuşturucu suçundan gözaltına alındı, 849 kişi tutuklandı.

2.996 düzensiz göçmen ve 398 organizatör yakalandı, 210 organizatör tutuklandı.

4.341 trafik kazası yaşandı, 62 kazada ölüm meydana geldi.

Vali Şıldak’ın açıkladığı bu rakamlar, Şanlıurfa’daki güvenlik güçlerinin suçla mücadelede ne kadar etkin bir rol oynadığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: Urfahabermerkezi