GÜNDEM

DEDAŞ'tan Şanlıurfa'ya Büyük Elektrik Kesintisi Uyarısı: 3 İlçede Hayat Duracak!

28 Eylül'de planlı kesintilerle Şanlıurfa'da elektrik hizmeti kesintiye uğrayacak. Viranşehir, Karaköprü ve Eyyübiye ilçelerinde gün boyu sürecek kesintiler, günlük hayatı etkileyecek.

URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK'ın Haberi - Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), Şanlıurfa genelinde planlı bakım çalışmaları kapsamında 28 Eylül 2024 tarihinde geniş çaplı elektrik kesintisi yapacağını duyurdu. Kesintiden Viranşehir, Karaköprü ve Eyyübiye ilçelerindeki çok sayıda mahalle etkilenecek. DEDAŞ tarafından yapılan açıklamaya göre, kesintiler farklı saat aralıklarında gerçekleşecek ve bu durum vatandaşların günlük yaşamını doğrudan etkileyecek.

Viranşehir’de Gün Boyu Kesinti

Viranşehir ilçesinde sabah 09.00’dan akşam 18.00’e kadar sürecek kesintiler, Abalar, Şahinli, Akkese, Kırbalı, Çiftekuyu, Tepedüzü, Ulaklı, Çiftçiler, Akçataş, Sayoba, Tanyeli, Beğrük ve Eşkin mahallelerini kapsayacak. Bu mahallelerdeki kesinti, günün büyük bir bölümünde süreceği için bölge sakinlerinin dikkatli olması ve hazırlıklı bulunması önem taşıyor.

Karaköprü’de 2 Saatlik Kesinti

Karaköprü’de ise sabah 10.00 ile öğle 12.00 saatleri arasında elektrik kesintisi yaşanacak. Ağılmus, Özveren, Akçakebir, Karapınar, Hüyüklü, Sakça, Uzuncuk, Estağfurullah, Yedikuyu, Başören, Büyüksalkım, Pınarbaşı, Külaflı, Ağızhan, Kuyucak, Bölücek, Türkmen, Şeyhzeliha, İlhan, Cemal, Gölgen, Aşağıçiftlik, Sancak, Küçük Akziyaret, Büyük Akziyaret, Hamurkesen ve Karaca mahalleleri kesintiden etkilenecek.

Eyyübiye’de Geniş Kapsamlı Kesinti

Eyyübiye ilçesindeki mahallelerde de benzer bir kesinti yaşanacak. Kurtuluş, Hacıbayram, Göl, Gümüşkuşak, Mance, Yusufpaşa, Onikiler, Akşemsettin, Eyyübiye, Yeni, Dedeosman, Buhara, Haleplibahçe, Şıh Maksut, Topdağı, Beykapusu, Türkmeydanı, Yakubiye, Tepe, Muradiye, Kendirci, Eyüpkent, Hakimdede, Ruha, Asya, Kamberiye, Sancaktar, Sırrın, Eyyüp Nebi, Yenice, Hayati Harrani, Eyüpkent, Ruha, Süleymanşah ve Asya mahallelerinde saat 10.00 ile 12.00 arasında elektrik kesilecek.

DEDAŞ yetkilileri, kesintiler sırasında vatandaşların elektrikli cihazlarını kapalı tutmalarını, özellikle uzun süreli kesintilerin yaşanacağı Viranşehir ilçesindeki vatandaşların ise tedbirli olmalarını önerdi. Bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından elektrik hizmeti yeniden sağlanacak.